ChaniaФизиотерапия при счупвания на костите на горния крайник - Втора част: специалан
Физиотерапия при счупвания на костите на горния крайник - Втора част: специалан
Код: 09192_JEL_11
Категория: Физиотерапия, Кинезитерапия, Ерготерапия
Автор: Проф. Видьо Желев
Издателство: Авангард Прима
ISBN: 978-619-160-919-2
Година: 2017
Страници: 212 формат А4 
Цена: 28 лв.
ОПИСАНИЕ
Горният крайник се състои от кости, стави, връзки, мусукли, нервни структури, кръвоносни лимфни съдове и др.

Той представлява кинематична верига съставена от три лни комплекса: раменен, лакътен, китка и ръка. Трите комплекса имат сложно устройство и функция. Костният скелет е изграден от 27 костици свързани с 19 стави. Ръката е свързана с цялостната личност на човека.

Тя има двигателна и познавателна дейност, и е в състояние да извършва всякаква дейност.

Която и част от трите комплекса се увреди, страда целия горен крайник. Лечението на фрактурите на горния крайник е неоперативно и оперативно. И двата вида лечение имат за цел да възстановят анатомичната цялост на счупената кост, а физиотерапията да възстанови функцията и работоспособността.

Физиотерапия при счупвания на костите на горния крайник. Втора част: специална е разделена в 23 глави. Те са онагледени със 114 фигури. За всяка глава са посочени ползваните литературни източници. Описани са данни за всеки вид счупване, приложеното лечение - неоперативно, оперативно и физиотерапия при двата вида лечение. Всяка програма за физиотерапия е примерна.

Тя включва периодите на физиотерапия за всеки вид лечение. За всеки период е поставена целта на физиотерапията, определени са задачи, средства и указания за прилагането им. Професионалният опит на авторите личи при представянето на примерните програми за физиотерапия при всяко счупване, вид лечение и физиотерапия.

Те дават ясна представа за поведението на всеки специалист по физиотерапия при функционалното възстановяване на горния крайник след счупвания на костите. Подробното описание ще улесни студентите при съставянето и изпълнението на програми за физиотерапия в практиката. Няма място за съмнение, че специалната част за физиотерапия при счупвания на костите на горния крайник ще се ползва от студенти и специалисти по физиотерапия

СЪДЪРЖАНИЕ

 

 

 

форма за поръчка
Заглавие*:

Брой:

Кода на книгата:

Име*:

Email*:

Телефон*:

Град*:

ПК*:

Изберете начин на получаване:

Ако желаете да Ви се издаде фактура, мола попълнете:
Фирма:

Адрес на седалище:

ЕИК:

МОЛ:

 
 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА

Получаването на пратките от офисите на куриерските фирми ЕКОНТ и SPEEDY e

ПО-ЕВТИНО

И

ПО-БЪРЗО

 
КНИГАПОЩА МЕДБУК

Контакти:

medbookpost@abv.bg

Tel: 088 7777 610

Общи условия

Доставки

Поръчки