Мозъчни съдови малформации
  Мозъчни съдови малформации - от диагностика до ендоваскуларно лечение
Автоимунни енцефалити и енцефалопатии
  Автоимунни енцефалити и енцефалопатии
Остър панкреатит
  Остър панкреатит
Спешна доболнична специализирана помощ
  Спешна доболнична специализирана помощ
Основи на изкуствената вентилация  
Основи на изкуствената вентилация
Код: 2318BIOTA14
 
Автор: Килиан, Бенцер, Анефелд, 406 стр. издателство Биота, 1996
 
Цена: 28,00 Лева

Описание

Предговор към българското издание

Една полезна книга най-после - след много преодолени трудности - тръгва по своя, искрено вярвам, успешен път към жадния за повече съвременна информация български лекар.


Голям колектив (30 души) от изтъкнати немскоговорящи автори, част от които имам удоволствието да познавам, разглежда един от основните проблеми на анестезиолога-реаниматор - борбата с острата дихателна недостатъчност (ОДН) и възможностите за нейното апаратно, медикаментозно и инвазивно лечение.

Освен първите три „класически раздела - анатомия и физиология; етиология и патофизиология; патогенеза, клинично, бактериологично и рентгеноло-гично поставяне на диагнозата и проследяване, книгата съдържа още четири раздела, които всъщност ще представляват най-голям интерес за заинтересования читател - техника на обдишване; терапия на ОДН; взаимодействие между обдишването и органните функции; специални техники.

Авторският колектив, разглеждайки отделните възможности за повлияване на ОДН, изтъква и големите различия, които все още съществуват между научните колективи относно ползата от различните по конструкция апарати и системи за обдишване, като много критично дискутира досегашните догми и наложили се мнения за повлияване на различните органни системи от тях. Подложени на обсъждане са и нашумелите в последните години високочестотно обдишване и извънтелесни методи на газообмен.

Както изтъква проф. Килиан, целта на отделните автори е да изложат подробно не само сегашното знание за многобройните възможности на лечебно обдишване, но и да определят неговите граници, като излагането на фактите да бъде от полза не само за практикуващия лекар, но и да даде идеи за размисъл на многобройните изследователи при търсене отговор на все още множеството открити въпроси.

 

Заглавие
Брой
Код
Име*
e-mail*
Телефон*
Изберете начина на получаване на пратката
Ще взема пратката от офиса на Speedy
Адрес на получателя
Град*
ПК*
Форма за поръчка

доставка

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА

Можете да получите пратките от офисите на Куриерската фирма
ECONT или SPEEDY по Ваш избор

или

на адреса определен от Вас

Плащането се извършва на куриера в момента на получаване на пратката.

Времето за доставка е от 2 до 3 дни.