Chania
ПЪРВИЧНИ ИМУННИ ДЕФИЦИТИ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКАРЯ
ПЪРВИЧНИ ИМУННИ ДЕФИЦИТИ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТАПревенция и контрол на постуралните нарушения в детска възраст - мисия възможна
Превенция и контрол на постуралните нарушения в детска възраст - мисия възможна
Код: 06733_PAS_03
Категория: Физиотерапия, кинезитерапия и рехабилитация
Автор: Проф. Руска Паскалева
Издателство: ЕКС-ПРЕС – Габрово
ISBN: 978-954-490-673-3
Рамер: 14 х 21 см. 
Година: 2021
Страници: 198

Цена: 36 лв
ОПИСАНИЕ

В монографията „Превенция и контрол на постуралните нарушения в детска възраст - мисия възможна” са представени анатомична, кинезиологична и патокинезиологична характеристика на гръбначния стълб и гръдния кош, като са очертани проблемите и трудностите при борбата с нарушената стойка и идеопатичната сколиоза в детска възраст.

Разгледани са особеностите и основните етиологични фактори, оказващи влияние върху формирането на правилна стойка и са определени факторите, водещи до различни видове постурални деформации на гръбначния стълб и гръдния кош. Акцентирано е върху диагностиката и ранното откриване на различните видове постурални нарушения, като е обобщена ролята на скрининговите проучвания за разпространението на нарушената стойка и идиопатичната сколиоза в световен мащаб и в България през последните години.

Монографията разглежда иновативни подходи, свързани с комплексното лечение и рехабилитация на нарушената стойка в детска възраст. Представена е авторска методика по кинезитерапия с голяма терапевтична топка при деца от предучилищна възраст, прилагана в детска градина „Светлина“ - гр. Стара Загора. Промотирани са оригинални рехабилитационни алгоритми за превенция на нарушената стойка с включени физически упражнения за 3D корекция на деформацията от отбременена позиция и антигравитационни упражнения за стимулиране на постуралните рефлекси в комбинация с дихателни упражнения.

Анализирани са възможностите за превенция на гръбначните проблеми в детска възраст като основна предпоставка за болки в гърба в зрелостта.

Въз основа на получените резултати от собствените проучвания са направени заключения и са очертани перспективите за превенция и рехабилитация в тази област на научното изследване.

Монографията може да бъде използвана от всички специалисти, работещи в областите на детското развитие и здраве; здравеопазването и рехабилитацията в детска възраст.

 

---

 

 

 

форма за поръчка
Заглавие*:

Брой:

Кода на книгата:

Име*:

Email*:

Телефон*:

Град*:

ПК*:

Изберете начин на получаване:

Ако желаете да Ви се издаде фактура, мола попълнете:
Фирма:

Адрес на седалище:

ЕИК:

МОЛ:

 
 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА

Получаването на пратките от офисите на куриерските фирми ЕКОНТ и SPEEDY e

ПО-ЕВТИНО

И

ПО-БЪРЗО

 
КНИГАПОЩА МЕДБУК

Контакти:

medbookpost@abv.bg

Tel: 088 7777 610

Общи условия

Доставки

Поръчки

Декларация за поверителност