Chania
ПЪРВИЧНИ ИМУННИ ДЕФИЦИТИ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКАРЯ
ПЪРВИЧНИ ИМУННИ ДЕФИЦИТИ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТАОчни болести
Очни болести
Код: 12797_VAR_59
Категория: Офталмология
Автор: Колектив 
Издателство: МУ "Проф. д-р П. Стоянов" 
ISBN: 978-619-221-279-7
Корица: Твърда 
Година: 2020
Страници: 350

Цена: 40.00 лв.
ОПИСАНИЕ

Учебник за студенти в медицинските университети

Офталмологията е удивителна специалност, комбинация от оптика, рефракция, клиника и хирургия. Да, тя е посветена на нещо толкова малко, но, както е казал Леонардо - съдържащо чудесата на природата. Нашият екип вярва в офталмологията, в това, че тя ще се развива като наука и практика и някога ще бъде в състояние да даде зрение на всички. За момента целта на този учебник е да даде знание на всеки, който има нужда да научи основните принципи на очните болести.

Окото е уникална "камера", изображенията от която се възприемат от окципиталния дял на мозъка и се осъзнават като зрение. Очните заболявания нарушават този деликатен баланс и изискват терапевтична намеса. Както всички, които се занимаваме с медицина, знаем, успешното лечение е възможно единствено след поставяне на правилна диагноза. Екипът, създал този учебник, вярва, че той е една пропедевтична основа за бъдещо развитие.

В основни раздели са разгледани основите на офталмологията - анатомия на орбитата, анатомия на очната ябълка, анатомия на очните придатъци, кръвоснабдяване и инервация на зрителния орган, физиология на зрителното възприятие, светлоусещане и цветоусещане, зрителна адаптация, формено зрение, периферно зрение, методи на изследване, рефракция на окото, класически методи за изследване в офталмологията, весокотехнологични методи за изследване и други.

В отделна глава са представени заболяванията на зрителния анализатор - заболявания на орбитата, клепачите, слъзния апарат, конюнктивата, роговицата, склерата, предната очна повърхност, лещата и стъкловидното тяло, увеята, ретината, зрителния нерв и други. Предложени са още раздели, свързани с локалните системни и синдромни заболявания с очни прояви, офталмологични проблеми, лечение на очните заболявания, както и промоция на очното здраве.

СЪДЪРЖАНИЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

форма за поръчка
Заглавие*:

Брой:

Кода на книгата:

Име*:

Email*:

Телефон*:

Град*:

ПК*:

Изберете начин на получаване:

Ако желаете да Ви се издаде фактура, мола попълнете:
Фирма:

Адрес на седалище:

ЕИК:

МОЛ:

 
 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА

Получаването на пратките от офисите на куриерските фирми ЕКОНТ и SPEEDY e

ПО-ЕВТИНО

И

ПО-БЪРЗО

 
КНИГАПОЩА МЕДБУК

Контакти:

medbookpost@abv.bg

Tel: 088 7777 610

Общи условия

Доставки

Поръчки

Декларация за поверителност