Chania
ПЪРВИЧНИ ИМУННИ ДЕФИЦИТИ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКАРЯ
ПЪРВИЧНИ ИМУННИ ДЕФИЦИТИ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТАБелодробна хипертония и белодробен тромбоемболизъм
Белодробна хипертония и белодробен тромбоемболизъм

Автор: Под редакцията на доц. Златка Янкова и проф. Иво Петров
Издателство: МУ_София
Каталожен №: 91432_YAN_01
ISBN: 978-619-7491-43-2
Категория: Вътрешни болести - Пулмология
Година: 2022
Размер: 17 х 25 см.
Корица: Мека
Страници: 182

Цена: 39,90 лв.

ОПИСАНИЕ

Белодробният тромбоемболизъм е усложнение на много често срещаната дълбока венозна тромбоза, но изключително рисково усложнение, трудно разпознаваемо и с голям леталитет. Хроничната еволюция причинява белодробна хипертония. Диагнозата често се поставя по спешност.

У нас с авангардни методи може да се постига ефикасно лечение на БТЕ и да се подобри прогнозата: катетър-базирана супраселективна тромбфрагментация и фибринолиза; катетър-базирана директна  тромбаспирация и др. Чрез реперфузия на бял дроб се редуцират фатални БТЕ.

Ако има показания за спешна хирургична тромбектомия, решението взима специализиран екип: кардиолог, кардио-хирург, пулмолог, специалист по образна диагностика. Аджи-бадем Сити Клиник Токуда Болница събира опит с над 64 успешни тромбектомии, когато фибринолизата е неприложима - свободни тромби; тромбус ин транзит в десните кухини; яздещ тромб в ствола.

В книгата е събран личен опит и приложение на иновативните техники от проф. д-р Иво Петров; д-р А. Келчев, които с екипите си са водещите специалисти и автори в изданието. Автентичните образни изследвания с БХ/БТЕ са лично наблюдение на специалисти по образна диагноза и пулмолози.

Целта на книгата е информация за по-бърза диагноза, успешно лечение на БХ/БТЕ и постигане на добра прогноза у нас. Това е нов опит да се стимулира организация на центрове за БХ у нас. По света те съществуват повече от 15 години. Цитира се българско проучване за БХ.

Раздел полиморбизъм и БХ е провокиран от лични наблюдения на БХ/БТЕ при Covid-19 болни. Изолирани са и бактерии, вътреклетъчна бактерийна флора или с ПСР при вирусна пандемия. Посочват се усложнения при пост-К19 синдром.


 

СЪДЪРЖАНИЕ

 

 

 

 

форма за поръчка
Заглавие*:

Брой:

Кода на книгата:

Име*:

Email*:

Телефон*:

Град*:

ПК*:

Изберете начин на получаване:

Ако желаете да Ви се издаде фактура, мола попълнете:
Фирма:

Адрес на седалище:

ЕИК:

МОЛ:

 
 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА

Получаването на пратките от офисите на куриерските фирми ЕКОНТ и SPEEDY e

ПО-ЕВТИНО

И

ПО-БЪРЗО

 
КНИГАПОЩА МЕДБУК

Контакти:

medbookpost@abv.bg

Tel: 088 7777 610

Общи условия

Доставки

Поръчки

Декларация за поверителност